Őszi immunerősítés csipkebogyóval és C-vitaminnal

Ősszel megkezdődik a légúti megbetegedések csúcsszezonja. Érdemes már jó előre a megelőzésre gondolnunk, hiszen szervezetünk védekezőképességének erősítésével egészségünk sikeresen megőrizhető. Ha már magával ragadott minket a betegség, gyógyulásunkat nagyban elősegíti, ha különböző étrend-kiegészítőkkel felturbózzuk immunrendszerünket.

fotolia_89162859_subscription_monthly_xxl.jpgCsipkebogyóval az erős immunrendszerért

A csipkebogyó flavonid tartalma miatt immunerősítő hatású, melynek köszönhetően meghűléses betegségek megelőzésére és gyógyítására is kiváló. Köhögéscsillapító, emésztésjavító, serkenti a mellékvesék és a máj működését. Hazánkban az egyik legjobb C-vitaminforrás, így magában hordozza annak minden jótékony hatását is.

C-vitaminpótlás az egészség kulcsa

A C-vitamin nélkülözhetetlen szervezetünk számára, és valóban csodákra képes. Fontos antioxidáns, segít megvédeni a sejteket a szabad gyököktől. A fertőzésekkel szembeni védekezésben is fontos szerepet játszik. Nélkülözhetetlen a kollagénfehérje szintézishez, elősegíti a vas bélrendszerből történő felszívódását és az immunrendszerünk működését.

Szervezetünk nem képes C-vitamint szintetizálni, így erre vonatkozó szükségletünket külső forrásból kell kielégíteni. Emiatt főként az őszi és téli hónapokban kiemelkedő szerephez jutnak a különböző táplálék-kiegészítők. Bár manapság már rengeteg formában kapható, nem mindegy, hogy milyen minőségű C-vitamin készítményt választunk.

A C-vitamint a véráram szállítja a megfelelő helyekre, a felesleget a szervezetünk a vizelettel üríti. Válasszunk olyan retard tablettát, melynek vitamin-tartalma fokozatosan szabadul fel szervezetünkben, így a hosszantartó hatás révén folyamatosan biztosíthatjuk szervezetünk C-vitamin szükségletét.

Ne hagyjuk, hogy a betegség ledöntsön a lábunkról, erősítsük meg immunrendszerünk!