Himalája vagy asztali. Melyik sót válasszam?

A nátrium-klorid, más néven só az életünk nélkülözhetetlen részét képezi. A szükséges sómennyiséget táplálkozás útján tudjuk magunkhoz venni, és nagyon fontos, hogy a megfelelő minőséget részesítsük előnyben. Milyen szempontok szerint válasszunk?

 himalaja_so.jpg

Asztali só, alias konyhasó

Az asztali só valószínűleg mindannyiunk konyhájában fellelhető. A só elengedhetetlen a szervezetünk számára, azonban azt sokan nem tudják, hogy a konyhasó különböző adalékanyagokat tartalmazhat, amelyek akár károsak is lehetnek. A másik komoly probléma az asztali sóval, hogy egy finomítási eljáráson megy keresztül, melynek során olyan anyagok is „eltűnnek belőle”, amelyekre szervezetünknek – főként nátrium bevitel mellett - szüksége lenne.

Himalája só - a tökéletes alternatíva

Sóra márpedig szükségünk van. A megoldást a Himalája kristálysó jelentheti, mely több millió éves, természetes, tiszta, mérgektől és szennyező anyagoktól mentes alternatíva. A kristálysó színe általában pirosas vagy rózsaszínes árnyalatú. A Himalája kristálysót sóhegységekben kézzel bányásszák, kisebb darabokra törik, lemossák, és a napon szárítják, így mentes mindenféle ipari beavatkozástól. Mivel a konyhasóval ellentétben nem megy keresztül az ipari feldolgozási és a kémiai finomítási folyamatokon, számos ásványi anyagot és nyomelemet tartalmaz.

Nem csupán étkezési célra használhatjuk, rengeteg egészségjavító hatása van: méregtelenítő sófürdő inhalálás, szemfürdő, orröblítés, borogatás, bőrpanaszok és gyulladások kezelése. A Himalája kristálysónak sokoldalú felhasználhatósága és egészséges élettani hatásai miatt érdemes helyet adni a konyhánkban. Tegyük egészségesebbé vele ételünket és életünket!