Zabos a répa, mert fasírtban van a tökkel, de a vegán jól sül ki minden
Megmondjuk, mi lesz a vacsora, ami pont elég könnyű és garantáltan húsmentes is az ünnepi tortúra után! A zöldségek szokás szerint sülve-főve együtt, közben meg persze fasírtban vannak. Ezt a műsort rendre bekajáljuk.
ZABOS RÉPA TÖKKEL FASÍRT
Hozzávalók
· 10 dkg zabpehely
· 3 ek teljes kiőrlésű liszt
· növényi olaj
· 25-25 dkg sárgarépa, zöldborsó, tök
· 2-3 gerezd fokhagyma
· 2 csomag petrezselyemzöld
· 2 ek búzakeményítő
· 1 fej vöröshagyma
· őrölt kömény
· majoránna
· borsikafű
· bazsalikom
Elkészítés
1. A hagymát megpucolod, apróra vágod, majd olajon megpárolod. Ezután rászórod a fűszereket és a zúzott fokhagymát.
2. A zöldségeket jól megmosod, meghámozod, majd apróra vágod, lereszeled és hozzáadod a hagymához.
3. A tököt jól kinyomkodod, mielőtt hozzáadod, aztán jó másfélszeres mennyiségű vízzel felengeded és megvárod míg megdagad.
4. Ezután adod hozzá a lisztet és a keményítőt.
5. Végül egyesével szépen kigömbölyíted, és kiolajozott tepsiben jól kisütöd a fasírtokat.
A tányéron már szent a béke :)