Persze, hogy létezik almáspitéből is paleo!

Újra itt az almaszezon, amiből könnyedén elkészíthető az ősz egyik kedvelt süteménye. Mi már érezzük is a forrón gőzölgő almáspite illatát, aminek kevesen tudnak ellenállni.


Diós almáspite (paleo)

Hozzávalók

  a tésztához
 - 3 L-es tojás
 - 30 dkg darált dió
 - 1 ek TrendaVit Eritrit
 - 1 csapott teáskanál szódabikarbóna
 - 1 kezeletlen citrom reszelt héja
 - 1/2 citrom leve

  a töltelékhez
 - 10 közepes alma lereszelve
 - 1 evőkanál TrendaVit Eritrit
 - 2 tk őrölt fahéj
 - 1/2 citrom leve

A tésztához a tojásokat villával kissé felverjük, majd a többi hozzávalóval együtt összekeverjük. Sütőpapírral bélelt 25x35 cm-es tepsi aljába nyomkodjuk a masszát. 150°C-ra előmelegített sütőben 15 perc alatt megsütjük. Amíg a tészta készresül, elkészítjük a tölteléket. A reszelt almát a többi hozzávalóval átpároljuk, akkor jó amikor már nem ereszt több levet. Megvárjuk amíg a tészta kihűl, majd ketté vágjuk és betöltjük az almás tölteléket. Ízlés szerint szeletelve kínáljuk.

depositphotos_88128020_xl-2015_1.jpg

A receptet köszönjük a Tücsökbogár blognak.
tucsokbogar.blogspot.com