Persze, hogy létezik almáspitéből is paleo!
Újra itt az almaszezon, amiből könnyedén elkészíthető az ősz egyik kedvelt süteménye. Mi már érezzük is a forrón gőzölgő almáspite illatát, aminek kevesen tudnak ellenállni.
Diós almáspite (paleo)
Hozzávalók
a tésztához
- 3 L-es tojás
- 30 dkg darált dió
- 1 ek TrendaVit Eritrit
- 1 csapott teáskanál szódabikarbóna
- 1 kezeletlen citrom reszelt héja
- 1/2 citrom leve
a töltelékhez
- 10 közepes alma lereszelve
- 1 evőkanál TrendaVit Eritrit
- 2 tk őrölt fahéj
- 1/2 citrom leve
A tésztához a tojásokat villával kissé felverjük, majd a többi hozzávalóval együtt összekeverjük. Sütőpapírral bélelt 25x35 cm-es tepsi aljába nyomkodjuk a masszát. 150°C-ra előmelegített sütőben 15 perc alatt megsütjük. Amíg a tészta készresül, elkészítjük a tölteléket. A reszelt almát a többi hozzávalóval átpároljuk, akkor jó amikor már nem ereszt több levet. Megvárjuk amíg a tészta kihűl, majd ketté vágjuk és betöltjük az almás tölteléket. Ízlés szerint szeletelve kínáljuk.
A receptet köszönjük a Tücsökbogár blognak.
tucsokbogar.blogspot.com