Olaszos csicseris tészta

Ha odavagy a bolognaiért, akkor csicseris változatát is szeretni fogod. Vegánoknak különösen jó választás, hiszen a csicseriborsó és a quinoa különösen jó fehérjeforrás.

depositphotos_138830330_xl-2015_2.jpg

Hozzávalók

- 1 csomag Éden Prémium quinoa szélesmetélt tészta

- 40 g csicseri borsó készre főzve

- 1 fej vörös hagyma apróra vágva

- 2-3 gerezd fokhagyma préselve

- 1-2 evőkanál kókuszolaj

- 1 nagyobb konzerv sűrített paradicsom

- 1-2 teáskanál Himalaya só ízlés szerint

- 1-1 teáskanál, vagy ízlés szerint: oregano, kakukkfű, rozmaring, bazsalikom

- 1-2 evőkanál sörélesztő pehely

Elkészítés

Főzzük meg a tésztát lobogó vízben 4-7 perc alatt, majd hideg vízzel öblítsük le. Pirítsuk meg a hagymát kókuszolajon, majd adjuk hozzá a főtt csicseri borsót is. Amikor megpirult tegyük hozzá a paradicsomot és a fűszereket is. Forraljuk össze, majd adjuk hozzá a fokhagymát is és forraljunk rajta még egyet. Ha szükséges hígíthatjuk pici vízzel. Tálaláskor szórjuk meg sörélesztő pehellyel.

Jó étvágyat!

Tipp: Próbáld ki a receptet a többi fajta tésztánkkal is!