Aloe vera lé, aloe vera italok – finomak és egészségesek?

Az elmúlt években divatba jöttek a különböző aloe vera italok. Az aloe vera gél bőrünkre gyakorolt hatását már régóta ismerjük, de azzal sokan nem vagyunk tisztában, hogy aloe vera lé, illetve aloe vera ital formájában történő fogyasztása milyen jótékony hatással bír egészségünkre. Vegyük sorra: miért érdemes az aloe verát folyékony formában fogyasztani? 

aloe_vera_ital.jpg

Az aloe vera levét a leveleiből préselik ki, mely eredetileg egy borostyán sárga vagy sötét barna, kesernyés ízű folyadék. Több mint 200 összetevője van, többek között 12 féle vitamin, nyomelemek, ásványi anyagok és 18 féle aminosav.

 Rendkívül jó hatással van az emésztésre
 Erősíti az immunrendszert
 Elősegíti a tápanyagok felszívódását, méregtelenít
 Vitaminokat, nyomelemeket és aminosavakat tartalmaz
 Szabályozza a gyomorsav termelődését
 Kedvező hatással van izomzatunkra, ízületeinkre
 Pozitív hatással van a vese és az epe működésére


Azt javasoljuk, hogy ne próbáljuk meg házilag előállítani, már számos helyen be tudjuk szerezni. Naponta 10 ml-t igyunk meg belőle.  Kedvező hatásait csak hónapokig tartó rendszeres fogyasztása után érezhetjük.

A különböző aloe vera italokat már szinte bármelyik élelmiszerboltban beszerezhetjük. Persze bőven adódnak minőségi különbségek. Igazán jó aloe vera italt egészséges termékeket forgalmazó szakboltokban érdemes vásárolni. Ezek az üdítőként is fogyasztható italok általában ízesítettek, finomabbak azonban azt is érdemes tudni, hogy kedvező egészségügyi hatásuk is visszafogottabb, de természetesen nem elhanyagolható.