Kókusztejes édesburgonya leves

Gyorsan összedobható, pikáns ízvilágú, testet lelket felpezsdítő szuper krémes leves ebédre vagy vacsorára? Ezt a receptet mindenképp ajánljuk!

wp_kep.jpg

 

Hozzávalók 2 személyre:
  • 700 g édesburgonya
  • 400 ml natúr Koko kókusztej ital
  • 400 ml víz
  • 2 evőkanál TrendaVit kókuszolaj
  • 1 evőkanál TrendaVit goji bogyó
  • 1 közepes hagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 evőkanál friss gyömbér
  • 1 evőkanál kókuszchips
  • 2 evőkanál frissen facsart citromlé
  • frissen őrölt fekete bors

 

Elkészítés:

Hámozzuk meg és vágjuk össze a hagymát, fokhagymát és az édesburgonyát. Ezt vágjuk nagyobb kockákra, majd reszeljük le a gyömbért. Egy nagy edényben forrósítsuk fel a kókuszolajat, és rövid ideig pirítsuk benne a hagymát, a fokhagymát és a gyömbért. Adjuk hozzá az édesburgonyát, és közepes lángon kevergetve pirítsuk 2 percig. Ezután öntsük fel a kókusztejjel és a vízzel, majd főzzük tovább kb. 20 percig, amíg az édesburgonya megpuhul. Ha megfőtt a leves, adjuk hozzá a citromlét és botmixerrel pürésítsük krémesre. Ízlés szerint adhatunk hozzá sót és frissen őrölt fekete borsot. Tálaláskor díszíthetjük kókuszchipssel és goji bogyóval.