Sütőtökös kiscipó, csodás, pompás, ragyogó!
Decemberben nem csak a süteményeké a főszerep. Az alábbi házi készítésű, friss péksütemény azért remek kisérője lesz a töltött káposztának a karácsonyi asztalon. Csak süss belőle eleget!
Sütőtökös cipó
Hozzávalók / adag
· 10 dkg sült sütőtök
· 45 dkg Biopont tönkölybúza liszt
· 1,5 dl + 2 ek Biopont rizsital
· 2 evőkanál Biopont agave szirup
· 2,5 dkg élesztő
· 5 dkg tökmag
· Reszelt citromhéj
· Csipet só
Elkészítés
- A tököt a többi hozzávalóval együtt dagasztógépbe tesszük és 15 perc alatt megdagasztjuk.
- A tésztát a kelesztés után újra átgyúrjuk és 12 részre osztjuk.
- A tésztadarabokat gömbölyűre gyúrjuk és a tepsibe helyezzük.
- A tetejüket megkenjük növényi tejjel, majd tökmaggal megszórjuk.
- Előmelegített sütőben 180 fokon, 15-20 perc alatt aranybarnára sütjük.
Pro tipp: A tészta kenyérsütő gépben is elkészíthető.