Sütőtökös kiscipó, csodás, pompás, ragyogó!

Decemberben nem csak a süteményeké a főszerep. Az alábbi házi készítésű, friss péksütemény  azért remek kisérője lesz a töltött káposztának a karácsonyi asztalon. Csak süss belőle eleget!

recept_kiscipo.jpg

sutotokoscipo.png

Sütőtökös cipó


Hozzávalók / adag
· 10 dkg sült sütőtök
· 45 dkg Biopont tönkölybúza liszt
· 1,5 dl + 2 ek Biopont rizsital
· 2 evőkanál Biopont agave szirup
· 2,5 dkg élesztő
· 5 dkg tökmag
· Reszelt citromhéj
· Csipet só

Elkészítés

  1. A tököt a többi hozzávalóval együtt dagasztógépbe tesszük és 15 perc alatt megdagasztjuk.
  2. A tésztát a kelesztés után újra átgyúrjuk és 12 részre osztjuk.
  3. A tésztadarabokat gömbölyűre gyúrjuk és a tepsibe helyezzük.
  4. A tetejüket megkenjük növényi tejjel, majd tökmaggal megszórjuk.
  5. Előmelegített sütőben 180 fokon, 15-20 perc alatt aranybarnára sütjük.

Pro tipp: A tészta kenyérsütő gépben is elkészíthető.