Méz és fahéj - a tökéletes páros

A fahéjat már Mezopotámiában is gyógynövényként tartották számon. A méz jótékony hatása már ősidők óta ismert, nem véletlenül illetik az „Istenek eledele” kitüntető névvel. Külön-külön is imádjuk őket, de közös erővel igazán fantasztikus dolgokra képesek. Vegyünk sorra ezek közül néhányat, a teljesség igénye nélkül.

mez_fahej.jpg

 

vadli.jpgÍzületi gyulladásra

Fájnak az ízületeid? Keverj össze egy csésze forró vizet két púpos teáskanál mézzel és egy csapott teáskanál fahéjjal. Naponta kétszer, reggel és este igyál meg belőle egy adagot.

 

Koleszterinszint csökkentésre

koleszterin.jpgFél liter teához adjál 3 teáskanál fahéjat, és 2 evőkanál mézet. Ennek a keveréknek a fogyasztása csökkenti és alacsonyan is tartja a koleszterinszintet.

 

megfazas.jpg

Megfázás ellen

Egy evőkanál langyos méz és ¼ teáskanál fahéj összekeverve kiváló a köhögés és megfázás ellen, és tisztítja az orrjáratokat.

 


Pattanásos bőrre

pattanas.jpgKeverj össze 3 evőkanál mézet egy teáskanálnyi fahéjjal, kend be vele lefekvés előtt az érintett területet. Bár ez egy ragadós módszer, de az illata kárpótol ezért a kis kellemetlenségért.

 

gyomorfajas.jpgGyomorégésre

Ég a gyomrod? Ha nincs otthon szódabikarbóna, keverj el két teáskanálnyi mézet egy teáskanál fahéjjal, csökkenteni fogja a tüneteidet.