Tánczos Lilla cukkínifasírtja quinoa salátával

Kismamaként mindenki igyekszik egészségesen főzni, az olyan könnyű fogásokat keresi, amik gyorsan elkészíthetőek, hiszen a konyhában sürgölődésre túl sok ideje nincs. Cukkíniből viszont az idény közepén mindig akad bőven, és ma már a quinoát sem ördöngösség beszerezni. Lilla mindkettőből talált a kamrában, és össze is ütött belőlük egy szuperfinom vegán fogást.

712c8cd6-2437-4769-af45-a3708c154170.jpeg

Cukkínifasírt quinoa salátával

Hozzávalók a fasírthoz:
- 50dkg cukkini
- 15dkg zabpehelyliszt
- 1 gerezd fokhagyma
- 4 evőkanál kókuszolaj
-só, bors, majoranna, oregánó

Elkészítés:
1. A cukkinit megmossuk, lereszeljük vagy gyaluljuk, megsózzuk, 10-15 percre félretesszük, majd kinyomkodjuk a levét.
2. Egy tálban összekeverjük a cukkinit a zúzott fokhagymával, hozzáadjuk a lisztet, hogy a masszánk formázható legyen.
3. Fűszerezzük, majd golyókat vagy pogácsákat formázunk belőle, majd kókuszzsírban kisütjük.

Hozzávalók a salátához:
- 250g quinoa
- 2 db paradicsom
- petrezselyem
- olivaolaj

Elkészítés:
1. A quinoát szűrőben lemossuk, és kb kétszeres mennyiségű sós vízben 10-15 perc alatt megfőzzük. 
2. A zöldségeket kockákra vágjuk, a petrezselymet pedig szárral együtt apróra.
3. Amikor a quinoa megfő, leöntjük róla a vizet, kicsit hagyjuk hűlni, és összekeverjük a zöldségekkel.
4. Meglocsoljuk egy kevés olívaolajjal, jól átforgatjuk, majd tálaljuk.

A hozzávalókat beszerezheted 4 üzletünk bármelyikében! A belvárosban az Arany János utcában hétköznapokon reggel 8 és este 8 között, a Károly körúton reggel 9 és este nyolc között, szintén minden hétköznap. Szombaton is várunk Hűvösvölgyi úti üzletünkben egészen 20h-ig, vagy a Nyugati téren, ahol vasárnap kivételével minden nap 10 és 18h között tartunk nyitva. Részletek>