Köszönöm, nem kérek több bejglit, beszélgessünk a zsírégetésről!

Sziasztok!

A mai cikkem a zsírégető edzésről fog szólni. Tegyük tisztába, hogy hogyan is lehet hatékony egy zsírégető edzés, de mielőtt erről bővebben írok Nektek, ne felejtsétek el, hogy a mozgás a diétánk kiegészítője vagy fordítva.

kep.jpeg

Tehát a kettő egymás nélkül nem működik.

Aki minőségi, tartós fogyást szeretne elérni, annak eszerint kell felépíteni az életét.


Amikor fogyni szeretnénk és zsírégető edzés a cél rögtön felmerül bennünk a kérdés melyik a leghatékonyabb, mit csináljunk, mennyi ideig, milyen intenzitással, milyen gyakran... Mivel mi magunk is különbözőek vagyunk, így az is különböző, hogy kinek melyik edzésforma válik be legjobban, melyiket tudja az életébe legjobban beilleszteni, melyik áll hozzá a legközelebb stb.

Egyik személyes kedvencem : INTERVALL edzés, ami egy rövid ideig tartó, magas intenzitású edzésmódszer. Nekem az időhiány miatt, ebben az életszakaszban most ez a legtökéletesebb edzés, és nem utolsó sorban imádom egy picit meghajtani magam és kiszakadni a komfortzónámból. 
Ennek az edzésnek a lényege, hogy rövid időtartamú magas intenzitású blokkot válogatunk, egy szintén rövid időtartamú alacsony intenzitású vagy pihenő szakasszal. A munkaidőt és a pihenőidőt edzettségedhez igazítod, és azt is hogy milyen, illetve mennyi gyakorlatot teszel az edzésedbe. Ez maximum fél óra alatt elvégezhető, és ami a legjobb, hogy egy ilyen edzés után az utólagos zsírégetés sem egy elhanyagolható szempont. 

A mindenki által ismert kardió edzés egy közepes intenzitású, hosszabb időtartamú edzéstípusba sorolható. Itt mivel hosszabb az időtartam, így az intenzitás jóval alacsonyabb, így lesz hatékony a zsírégetésünk. Ezt kezdőknek is ajánlanám. Futás a szabadban, úszás, biciklizés.... Millió formája van, amiben szintén megtalalhatjuk önmagunkat.

Súlyzós edzés : igen igen jól látjátok, a súlyzós edzésnek hatékony zsírégető hatása is van. Persze ha az edzés jól fel van építve és ez is megfelelő ideig tart. Én azt gondolom, hogy egy szép és arányos test kialakításához elengedhetetlen a súlyzós edzés.

A legfontosabb talán még is az, hogy mozogjunk és megtapasztaljuk a sport pozitív hatásait amire mindenkinek szüksége van!