Ezzel a sütőtökpitével nem csak a sütőtök rajongóknak kedvezhetünk

Az ősz egyik sztárja a konyhában a sütőtök, ami számos módon variálható. Készíthetünk belőle levest, megsüthetjük, de ha valami újdonságra vágyunk, akkor az alábbi recepttel nem csak sütőtök rajongóknak kedvezhetünk.element5-digital-431549-unsplash.jpg

Sütőtökös-mákos pite

Hozzávalók a tésztához

  • 30 dkg őrölt, blansírozott mandula
  • 1 evőkanál TrendVit útifű maghéj
  • 2 evőkanál TrendaVit eritrit
  • 1 teáskanál foszfátmentes sütőpor
  • 4 tojás

a töltelékhez

  • 20 dkg darált mák
  • 10 dkg TrendaVit eritrit
  • 1 dl Totu tej
  • 5 dkg mazsola (elhagyható)
  • 1 kezeletlen citrom leve és reszelt héja
  • 2 tojás

a sütőtök réteghez

  • 60-70 dkg sütőtök püré
  • 1 vaníliarúd kikapart magjai

Elkészítés

  1. A tészta valamennyi hozzávalóját összekeverjük, majd két 25x25 cm-es téglalapot formázunk belőle.
  2. 150 fokra előmelegített sütőben 15 percig sütjük mindkét lapot, lehetőség szerint egyszerre.
  3. Amíg sül, elkészítjük a mákos tölteléket, majd a formában lévő, még meleg tésztára kenjük.
  4. Erre simítjuk a vaníliával és édesítővel elkevert sütőtöpürét.
  5. Rátesszük a másik megsült tésztalapot, kicsit rányomkodjuk és visszatesszük a sütőbe.
  6. Végül a hőfokot 180-ra növelve, 30 perc alatt megsütjük.
  7. Ha kihűlt, felszeleteljük, ízlés szerint por eritrittel meghintve tálaljuk.

 natalia-y-404789-unsplash.jpg

A receptet köszönjük a Tücsökbogár blognak!

Photo by Natalia Y on Unsplash

cover photo by Element5 Digital on Unsplash