Ezzel a sütőtökpitével nem csak a sütőtök rajongóknak kedvezhetünk
Az ősz egyik sztárja a konyhában a sütőtök, ami számos módon variálható. Készíthetünk belőle levest, megsüthetjük, de ha valami újdonságra vágyunk, akkor az alábbi recepttel nem csak sütőtök rajongóknak kedvezhetünk.
Sütőtökös-mákos pite
Hozzávalók a tésztához
- 30 dkg őrölt, blansírozott mandula
- 1 evőkanál TrendVit útifű maghéj
- 2 evőkanál TrendaVit eritrit
- 1 teáskanál foszfátmentes sütőpor
- 4 tojás
a töltelékhez
- 20 dkg darált mák
- 10 dkg TrendaVit eritrit
- 1 dl Totu tej
- 5 dkg mazsola (elhagyható)
- 1 kezeletlen citrom leve és reszelt héja
- 2 tojás
a sütőtök réteghez
- 60-70 dkg sütőtök püré
- 1 vaníliarúd kikapart magjai
Elkészítés
- A tészta valamennyi hozzávalóját összekeverjük, majd két 25x25 cm-es téglalapot formázunk belőle.
- 150 fokra előmelegített sütőben 15 percig sütjük mindkét lapot, lehetőség szerint egyszerre.
- Amíg sül, elkészítjük a mákos tölteléket, majd a formában lévő, még meleg tésztára kenjük.
- Erre simítjuk a vaníliával és édesítővel elkevert sütőtöpürét.
- Rátesszük a másik megsült tésztalapot, kicsit rányomkodjuk és visszatesszük a sütőbe.
- Végül a hőfokot 180-ra növelve, 30 perc alatt megsütjük.
- Ha kihűlt, felszeleteljük, ízlés szerint por eritrittel meghintve tálaljuk.
A receptet köszönjük a Tücsökbogár blognak!
Photo by Natalia Y on Unsplash
cover photo by Element5 Digital on Unsplash