Vegán világsztárok, akik 5+1 okból váltottak életmódot

Júliusban nálunk a vegán étrendé a főszerep. A világ pedig tele van olyan főszereplőkkel, akik a tudatos vegán életmód, és értékrend régi hívei vagy friss követői. Mivel híresek, sokan figyelnek rájuk, elkötelezettségük sokakat inspirálhat hasonló életmódváltásra. Te például tudtad róluk, hogy ők mind vegánok?

1. Miley Cyrus

Lelkes állatbarát, elkötelezett vegán. Olyannyira, hogy tavaly "örökké vegán!" felkiáltással büszkén mutogatta instáján legújabb tetkóját, azt a napraforgómintát, ami egyben az állati eredetű összetevőktől garantáltan mentes élelmiszerek egyfajta védjegyeként is ismert logó. (A fotót azóta leszedte.)

2. Venus Williams

A teniszcsillag azután váltott nyers vegán étrendre, hogy autoimmun betegséget diagnosztizáltak nála. Nyilatkozatai szerint a speciális táplálkozás megfelelő mennyiségű energiával látja el őt a sportoláshoz, új étrendjének köszönhetően pedig teljesen megváltozott az élete. Persze jó irányban.

 3. Ariana Grande

Azt mondja, nála is az állatok iránt érzett felelősség az elsődleges ok, amiért vegán lett.Ráadásul rajong a zöldségekért és a salátákért, úgyhogy állítása szerint cseppet sem esik nehezére ez az étrend.

4. Alicia Silverstone

22 éve, a Spinédzserek forgatása alatt lett vegán, azóta eltűntek a fehér foltok a körméről, sosem véres a szeme, és kevésbé puffad, nyilatkozta korábban. Úgy tűnik, ő inkább az egészsége és a közérzete miatt tart ki étrendje mellett.

5. Pamela Anderson

A harcos vegán ex-Playmate asszony erős párhuzammal érvel, miszerint inkább a kamu kaják ellen harcoljuk, mint a kamu hírekkel. Hitvallása szerint a veganizmus nem csupán az állati élelmiszerek elutasításáról szól, sokkal inkább az állatokért érzett felelősségről, sőt, rajtuk kívül a Föld, és saját magunk, az emberiség megmentéséről.

+1 Woody Harrelson

A macsó színész 24 éves koráig sztéket evett hamburgerrel, de egyszer csak elege lett, hogy a nagy zabálások kiütik őt. Ráadásul akkoriban szörnyen pattanásos is volt, amiről az akkori barátnője szerint laktózérzékenysége tehetett. Így először a tejtermékekről mondott le, majd panaszai enyhülésével minden állati élelmiszerről. Ma már jógázik és meditál is.

p222-13017-example_4-10.jpg