A mindentudó répalé

repale.jpg

A sárgarépa az egyik legközkedveltebb zöldségféle. Ki ne hallotta volna gyermekkorában, hogy egyél sárgarépát, különben nem tudsz fütyülni. Szüleink is pontosan tudták, hogy a sárgarépa rengeteg vitamint tartalmaz, jótékony hatással van a szervezetünkre. Miért érdemes naponta legalább egy pohárral fogyasztani sárgarépalevet? Utánajártunk.

A répában megtalálható kálium, nátrium, foszfor, vas, magnézium, króm, só, A, B komplex, C-, E-, G- és K-vitaminok. Rengeteg karotint tartalmaz, amely az A-vitamin elővitaminja. Amellett, hogy jó immunerősítő, társunk lehet a fogyókúra ideje alatt, és bőrünk szépségét is intenzíven támogathatja.A szép bőr segítője

A répalé tele van olyan vitaminokkal, amelyekre bőrünknek szüksége van. A kálium csökkentheti a bőrproblémák kialakulását, kiszáradását. A béta-karotin a szervezetbe kerülve A-vitaminná alakul, így növeli a kollagén mennyiségét a bőrben, így a bőr rugalmas marad, és csökkennek az öregedés látható jelei, mivel a szervezetben felgyülemlő kollagéntől feszes és egészséges lesz a bőr.

Társ a fogyásban

A répalé kiválóan laktat, és mivel alacsony a kalóriatartalma, ezért a legegészségesebb természetes ital annak, aki fogyni szeretne. A répalé nagy mennyiségben tartalmaz komplex B-vitaminokat is, amelyek lebontják a glükózt, zsírt és proteint. Így nem csak az izomnövekedést segíti, de serkenti az anyagcserét is, így könnyebb a fogyás. A répalé megtisztítja a szervezetet és megszabadítja a méreganyagoktól, így segíti a fogyást. Mivel a répa nagy mennyiségben tartalmaz rostot, ezért segíti az emésztést, és az ember hosszabb ideig érzi magát teltnek tőle.

A répalé jótékony hatásának se szeri, se száma, így ha fütyülni nem is tanulunk meg tőle, érdemes minden nap legalább egy pohárral fogyasztani belőle.