5 ok, hogy több vizet igyál

depositphotos_141063422_l-2015.jpg

Ha most megkérdeznék, elég vizet isztok-e naponta, mit felelnétek? Igen, a leves is számít kicsit, de tényleg megvan a napi 2 - 2,5 liter? Ha őszintén válaszolunk kiderül, hogy legtöbbször teljesen megfeledkezünk a megfelelő folyadékfogyasztásról. Sokszor akkor jut csak eszünkbe, mikor már teljesen kiszáradt a szánk és egy pohár vízért is... De ez éppen egy olyan terület , amin könnyen tudunk változtatni! Mindjárt hoztunk is 5 erős érvet amellett, hogy több vizet igyunk. 


1. Jobb közérzet

Hidratáltan még egy hétfői nap is kellemesebb lehet. Az anyagcserénk gyorsabb, a vérünk sebesebben szállítja az oxigént, az agyunk felpezsdül, a nyirokrendszerünk hatékonyabban távolítja el a méreganyagokat. Még jobb, ha mér ébredés után, éhgyomorra iszunk egy jó nagy adag vizet - a reggeli után sem jön az álmosság, hisz az emésztésünket is megkönnyítettük. 

2. Szebb bőr
Kenhetünk magunkra bármilyen csodakrémet, ha dehidratáltak vagyunk soha nem lesz sima és puha a bőrünk. És ez nem csak a száraz bőrrel rendelkezőkre vonatkozik, ha kevert vagy zsíros valaki bőrtípusa ugyanúgy oda kell figylenie a folyadékbevitelre.A bőr hámrétegének víztartalma optimális esetben húsz-huszonöt százalék - ha ez lecsökken jönnek a ráncok, a húzódás és a kevéséb hatékony védekezés. 

3. Kevesebb fejfájás
Az agyunknak hihetetlen nagy a vízigénye. A gyors reakcióképesség és a memória is kapcsolatban van azzal, milyen szinten hidratált a szervezet. Dehidratáltan koncentrálni is nehezebb. Szóval ha fontos meetinged lesz, vagy csak nem szeretnéd már megint elfelejteni, hova tetted a kocsikulcsot - napi 2,5 liter víz megoldhatja a helyzetet. 

4. Súlykontroll
Bármilyen diétába fogj is bele, kezdd egy nagy pohár vízzel! Nem csak abban segít, hogy gyorsan távozzanak a szervezetedből a méreganyagok, de szabályozza az anyagcserét is, ezáltal segít kordában tartani a testsúlyt. Most tavasszal péládul nagyon aktuális lehet egy kis méregtelenítés, készítsd be hozzá a citromos vizet is!

5. Több energia
Kávéfüggők, a helyzet az, hogy vízzel is túltehetitek magatokat a délutáni nehéz órákon mikor az idő lassan telik és az ebéd érezteti a hatását. Ilyenkor nem biztos, hogy a koffein lehel új erőt a napba. 2 pohár víz, és a sejtek gyorsabban mozognak, az emésztés nem okoz már problémát, az agyunkban kigyullad a lámpa - tele leszünk energiával!

+ tipp
Ha unalmas ennyi vizet önmagában meginni, hét fel kell dobni valamivel! Ha hozzáadunk például citromot, uborkát vagy gyömbért már kétszeresen is jól jártunk. Egy dolog fontos! Kerüljük a cukrozott üdítőket és az alkoholt. Ezek éppen hogy hátrafelé hajtják vízháztartásunk kerekét.