Málnás tápióka puding

tapioka_blog.jpg

A tápióka az egyik legjobb gluténmentes alapanyag, főleg ha édességről van szó. Sűrítő hatását kihasználva például fantasztikus pudingot készíthetünk belőle.

Hozzávalók

  • 80 g tápiókagyöngy
  • 10 g TrendaVit eritrit
  • 5 dl Royal Green kókuszos rizsital
  • 0,5 dl víz
  • 1 kk citromlé
  • fél vaníliarúd kikapart belseje

 

Elkészítés

A tápiókagyöngyöt beáztatjuk egy edénybe 10-15 percre. Ezután hozzáadjuk a kókuszos rizsitalt, eritritet, citromlevet és a vaníliát. Közepes hőmérsékleten addig főzzük, amíg puding állagúvá válik, majd az elkészült masszát poharakba adagoljuk. Ha szeretnénk feldobni a desszertet, díszíthetjük vagy rétegezhetjük pépesített málnával, cukormentes lekvárral, vagy csokoládészósszal.