Málnás tápióka puding
A tápióka az egyik legjobb gluténmentes alapanyag, főleg ha édességről van szó. Sűrítő hatását kihasználva például fantasztikus pudingot készíthetünk belőle.
Hozzávalók
- 80 g tápiókagyöngy
- 10 g TrendaVit eritrit
- 5 dl Royal Green kókuszos rizsital
- 0,5 dl víz
- 1 kk citromlé
- fél vaníliarúd kikapart belseje
Elkészítés
A tápiókagyöngyöt beáztatjuk egy edénybe 10-15 percre. Ezután hozzáadjuk a kókuszos rizsitalt, eritritet, citromlevet és a vaníliát. Közepes hőmérsékleten addig főzzük, amíg puding állagúvá válik, majd az elkészült masszát poharakba adagoljuk. Ha szeretnénk feldobni a desszertet, díszíthetjük vagy rétegezhetjük pépesített málnával, cukormentes lekvárral, vagy csokoládészósszal.