3 egészséges vacsora tipp hétköznapokra
Nem akarsz órákig sütni-főzni hétköznaponként, mégis valami finomra és egészségesre vágysz? Mutatunk 3 receptet, amik beválhatnak!
1. Kuszkusz saláta
A kuszkusz az egyik leggyorsabban elkészíthető köret, így hétköznap estékre tökéletes választás lehet. Mindössze fel kell öntenünk forrásban lévő vízzel, lefedni és 8-10 percig állni hagyni. (Szabály: 1 adag kuszkuszhoz 1,5 adag víz)
Ez alatt össze is dobhatjuk a saláta többi részét. Igazából minden mehet bele, ami épp a hűtőnkben van: paprika, paradicsom, zeller, répa. Vagy készíthetjük karfiollal, brokkolival is. Ahogy mi szeretjük: egy kis olivaolajon hagymát pirítunk, ehhez kerülnek aztán a választott zöldségek (ha kell, előfőzést követően). Sózzuk, borsozzuk majd egy kis római köménnyel és kurkumával is megbolondítjuk. Kicsit összepirítjuk a zöldségeket, a paradicsomot és bébi spenótot teszünk bele az utolsó 1 percben. Összeforgatjuk az időközben elkészült kuszkusszal - mindössze 15 perc alatt kész is a vacsoránk.
2. Krémlevesek
Egy krémlevessel nem igazán lehet mellé fogni. A recept pofon egyszerű, abból készítjük el amihez éppen kedvünk van, vagy amit a hűtőben találunk. És kikerülhetünk mindenféle adalékanyagot. Mi is így kedveljük a krémleveseket leginkább: brokkoli - répa, vagy zeller - édesburgonya párosításban például. Egy nagy lábasban feltesszük a zöldségeket, puhára főzzük őket, majd jöhet a turmix. Ha már krémes, egyet még forralunk rajta és itt adhatjuk hozzá az elmaradhatatlan szerecsendiót, rozmaringot vagy zöld fűszereket - ízlés szerint amit kedvelünk. És gyakorlatilag kész is a krémlevesünk. Ez a legpuritánabb verzió persze, ha úgy szeretjük tehetünk bele tejszínt, tejfölt. Mi utóbbit tálaláskor tesszük rá. Egy kis ropogtatnivaló ér, hisz a levesünk gyakorlatilag tiszta zöldség
3. Guacamole vagy avokádókrém
Az avokádó igazi superfood, és csak rajtunk múlik, mit készítünk belőle. Krémként egy pirítóson, vagy ami még alakbarátabb, tortilla lapokkal szeretjük leginkább. Minden krém akkor a legfinomabb, ha a saját ízlésünk szerint alakítjuk a receptet. Tehetünk bele paradicsomot, fokhagymát, egy kis citromot és megbolondítjuk egy kis chilivel, oregánóval, vagy amihez épp kedvünk támad. A tortilla lapokat (teljes kiőrlésűt, ha találunk) megpirítjuk egy kis olivaolajon és kész is a tökéletes mártogatós. Ez a recept akkor is beválhat, ha barátokat várunk.