3 egészséges vacsora tipp hétköznapokra

depositphotos_82786650_l-2015.jpg

Nem akarsz órákig sütni-főzni hétköznaponként, mégis valami finomra és egészségesre vágysz? Mutatunk 3 receptet, amik beválhatnak!

depositphotos_130647326_l-2015.jpg

1. Kuszkusz saláta

A kuszkusz az egyik leggyorsabban elkészíthető köret, így hétköznap estékre tökéletes választás lehet. Mindössze fel kell öntenünk forrásban lévő vízzel, lefedni és 8-10 percig állni hagyni. (Szabály: 1 adag kuszkuszhoz 1,5 adag víz)

Ez alatt össze is dobhatjuk a saláta többi részét. Igazából minden mehet bele, ami épp a hűtőnkben van: paprika, paradicsom, zeller, répa. Vagy készíthetjük karfiollal, brokkolival is. Ahogy mi szeretjük: egy kis olivaolajon hagymát pirítunk, ehhez kerülnek aztán a választott zöldségek (ha kell, előfőzést követően). Sózzuk, borsozzuk majd egy kis római köménnyel és kurkumával is megbolondítjuk. Kicsit összepirítjuk a zöldségeket, a paradicsomot és bébi spenótot teszünk bele az utolsó 1 percben. Összeforgatjuk az időközben elkészült kuszkusszal - mindössze 15 perc alatt kész is a vacsoránk. 

depositphotos_82786650_l-2015.jpg

2. Krémlevesek

Egy krémlevessel nem igazán lehet mellé fogni. A recept pofon egyszerű, abból készítjük el amihez éppen kedvünk van, vagy amit a hűtőben találunk. És kikerülhetünk mindenféle adalékanyagot. Mi is így kedveljük a krémleveseket leginkább: brokkoli - répa, vagy zeller - édesburgonya párosításban például. Egy nagy lábasban feltesszük a zöldségeket, puhára főzzük őket, majd jöhet a turmix. Ha már krémes, egyet még forralunk rajta és itt adhatjuk hozzá az elmaradhatatlan szerecsendiót, rozmaringot vagy zöld fűszereket - ízlés szerint amit kedvelünk. És gyakorlatilag kész is a krémlevesünk. Ez a legpuritánabb verzió persze, ha úgy szeretjük tehetünk bele tejszínt, tejfölt. Mi utóbbit tálaláskor tesszük rá. Egy kis ropogtatnivaló ér, hisz a levesünk gyakorlatilag tiszta zöldség

depositphotos_82243710_l-2015.jpg

3. Guacamole vagy avokádókrém

Az avokádó igazi superfood, és csak rajtunk múlik, mit készítünk belőle. Krémként egy pirítóson, vagy ami még alakbarátabb, tortilla lapokkal szeretjük leginkább. Minden krém akkor a legfinomabb, ha a saját ízlésünk szerint alakítjuk a receptet. Tehetünk bele paradicsomot, fokhagymát, egy kis citromot és megbolondítjuk egy kis chilivel, oregánóval, vagy amihez épp kedvünk támad. A tortilla lapokat (teljes kiőrlésűt, ha találunk) megpirítjuk egy kis olivaolajon és kész is a tökéletes mártogatós. Ez a recept akkor is beválhat, ha barátokat várunk.