Goji bogyós zabkeksz
Úgy tűnik, hogy a forró júliusi napok után most pár nap hűvösebb időt élvezhetünk. Használd ki ennek előnyeit, ideje beizzítani a sütődet! 30 fokban senkinek sincs kedve sütögetni, viszont ne várj őszig, készíts fincsi zabkekszet a hétvégén. Strandolásra most úgy sem alkalmas az időjárás.
Hozzávalók
• | 2/3 bögre zabpehely |
• | 1/3 bögre TrendaVit goji bogyó |
• | 1 evőkanál TrendaVit chia mag |
• | 1 közepes banán |
Elkészítés
Melegítsd elő a sütőt 175 °C-ra. Tedd a zabpelyhet, a TrendaVit goji bogyót és a TrendaVit chia magot egy tálba, add hozzá az összenyomkodott banánt, és gyúrd össze. Evőkanálnyi adagokat formálj golyóvá, majd lapítsd keksz formájúra. Sütőpapírral bélelt tepsiben 15-20 perc alatt sülnek aranybarnává. Várd meg, amíg kihűl, és már eheted is.
Reggeliként és egészséges nassolnivalóként is megállja a helyét!