A legjobb dolog, ami a szilvával történhet - Paleo szilvás clafoutis

depositphotos_123226174_original_dieta_recept_blog.jpg
Picit már az őszre hangolódunk ezzel a pitével, de egyszerűen nem lehet ellenállni a szilva csábításának! Főleg, ha paleo recepttel, minden mentesen tudjuk elkészíteni. Így a késő nyári nyaralások miatt sem kell aggódnunk, ezzel a sütivel bombaformában maradhatunk. Mértékkel persze.... ;)

Hozzávalók:

50 g TrendaVit eritrit

50 g malanga liszt

2 ek TrendaVit kókuszzsír

2 tojás

1 tojássárgája

3 dl kókusztejszín

400 g szilva

1 ek darált dió

csipet só

vanília

 

Elkészítés:

A tojásokat és a tojássárgáját az eritrittel és egy csipet sóval habosra verjük. A lisztet, a kókusztejszínt és a vaníliát hozzáadjuk a felvert tojásokhoz, és robotgéppel palacsintatészta állagúvá keverjük. A piteformát kikenjük kókuszzsírral, megszórjuk darált dióval, negyedelt szilvákkal beterítjük, majd ráöntjük az elkészült masszát. A pite tetejére ízlés szerint szórhatunk kókuszchipset, mandulaszirmot, vagy darabolt diót. Előmelegített sütőben, 180 fokon, 40 perc alatt készre sütjük. Az elkészült pitét végül megszórhatjuk eritrites fahéjjal.