Paleo eperkrémes álom
Indokok ennek a sütinek az elkészítéséhez: 1. Az eperszezont ki kell használni. 2. Paleo recept, így az alakunknak sem árt. 3. Csupán néhány összetevővel már le is nyűgözhetünk bárkit. Ennél több nem is kell, hogy átadhassátok magatokat az eper és kakaó tökéletes párosának!
Hozzávalók
2 ek TrendaVit eritrit
4 ek kakaópor
6 tojás
Krém
250 g eper
200 g totu krém
200 ml kókusztejszín
15 g zselatin
A piskóta elkészítéséhez a tojásokat kettéválasztjuk, a sárgájához hozzáadjuk a kakaóport és az eritritet. A fehérjét felverjük, majd a kakaós masszához óvatosan hozzákeverjük, hogy a hab ne essen össze. Miután összeállt, sütőpapírral kibélelt tepsiben 160-170 fokon, 10 - 15 perc alatt megsütjük a piskótát. Még langyos állapotban feltekerjük, és megvárjuk, amíg kihűl.
A krém elkészítéséhez összeturmixoljuk az epret, hozzáadjuk a totu krémet és a felvert kókusztejszínt, ízlés szerint édesíthetjük, végül a vízben oldott zselatinnal jól elkeverjük. Az elkészült krémmel megtöltjük a piskótát, ízlés szerint eper darabokat is tehetünk bele.