Paleo datolyakaramellás kesuszelet

depositphotos_93120398_l-2015.jpg

Ha szeretsz nassolni, főleg csokit, ezzel a kesuszelettel bűntelenül megteheted! Gyorsan elkészíthető, alig néhány összetevő kell hozzá és egészségesen édes csoki lesz a végeredmény. 

 

Hozzávalók

 

  • 50 g mandulaliszt
  • 30 g tápióka keményítő
  • 30 g TrendaVit eritrit
  • 20 g TrendaVit kókuszzsír
  • 1 tojás

 

Krém

  • 75 g magozott datolya
  • 1,5 dl kókusztej
  • 2 ek tápióka keményítő
  • 2 ek cassava dara
  • 100 g kesudió

 

Bevonat

  • 1 ek TrendaVit kókuszzsír
  • fél tábla csoki (paleo)

 

Elkészítés

A mandulaliszthez hozzáadjuk az eritritet és a tápióka keményítőt, majd a puha kókuszzsírral és a tojással összekeverjük. Ha túl híg állagú a massza, keverjünk még hozzá tápióka keményítőt. A masszát egy kb. 20 cm-es sütőpapírral kibélelt formába öntjük, majd légkeveréses sütőben 160°C-on, 8 perc alatt készre sütjük.

A krém elkészítéséhez a magozott datolyát leturmixoljuk a kókusztejjel, majd hozzáadjuk a lapos evőkanál cassava darát és a tápióka keményítőt. Az így kapott pépet sűrűre főzzük, majd félretesszük, amíg kihűl. Az összetört, sós, pörkölt kesudiót hozzáadjuk az elkészült krémhez és eloszlatjuk az alapon. A bevonathoz vízgőz fölött olvasszuk fel a csokit a kókuszzsírral, és még forrón öntsük a sütemény tetejére. Ha szeretnénk, az elkészült szelet tetejét díszíthetjük kesudióval.