Paleo álom: répatorta könnyűsúlyban

depositphotos_58087449_l-2015.jpg

Biztos siker a húsvéti összejöveteleken, plusz akkor is el tudod készíteni, ha nem a sütés a kedvenc hobbid. Az ínyenc paleosok oda lesznek érte, de bárki kóstol is bele, nem fog csalódni! 

Hozzávalók

20 g maniókaliszt
10 g tápióka keményítő
80 g TrendaVit eritrit
4 tojás
300 g sárgarépa (durvára reszelve)
150 g darált dió
2 kk fahéj
1 tk szódabikarbóna
1 citrom és 1 narancs reszelt héja
fél citrom leve

 

Krém

100 g totu krém
40 g Trendavit kókuszolaj
20 g TrendaVit eritrit
1 tk vanília
fél citrom leve

 

Elkészítés

A tészta elkészítéséhez a maniókalisztet, a tápióka keményítőt és az eritritet összekeverjük, ezután hozzáadjuk a darált diót, fahéjat, szódabikarbónát és a durvára reszelt sárgarépát, valamint a reszelt narancs, citrom héját és a tojásokat. A masszát egy kb. 22cm-es sütőpapírral kibélelt formába öntjük, majd légkeveréses sütőben, 180 C°-on 35-40 perc alatt készre sütjük.

A krém elkészítéséhez az olvasztott kókuszzsírt hozzácsorgatjuk a totu krémhez, habverővel felverjük, közben hozzáadjuk az eritritet, a vaníliát és a citromlevét. A kész krémet elsimítjuk a kihűlt tésztán. Ha szeretnénk, a torta tetejét díszíthetjük dióbéllel vagy reszelt sárgarépával.

 Nézd meg videón is, hogyan készítheted el!