Csokis kókuszos tallér

A csoki és a kókusz találkozásából született ez a finom, keksz formájú sütemény, ami nem csak finom, egyészséges is. Gluténmentes, laktózmentes és a hagyományos cukor helyett kókuszvirág cukrot tartalmaz. 

csokis_kokuszos_taller.jpg

Hozzávalók (2,5 dl-es bögrével mérve)

 40 g TrendaVit kókuszzsír
 2 bögre kókuszreszelék
 fél bögre kókuszliszt
 2 nagy tojás
 4 ek. kókuszvirág cukor
 50 g magas kakaótartalmú, laktózmentes fekete csoki durvára vágva
 csipet só

Elkészítése

Előmelegítjük a sütőt 180 fokra. A kókuszreszeléket összekeverjük a kókuszliszttel és a csipet sóval. Megolvasztjuk a vajat, hozzáadjuk a kókuszreszelékes keverékhez, jól eldolgozzuk.  A tojásokat a cukorral habosra verjük, majd belekeverjük a kókuszreszelékes masszánkat. Hozzákeverjük a durvára vágott csokinkat.  Puha, jól formálható, kissé ragadós masszát kapunk. Ha úgy látjuk, hogy nem áll össze, adjunk hozzá még egy kevés kókuszlisztet.  Kézzel lapos tallérokat formálunk belőle.

Sütőpapírral kibélelt tepsibe rakjuk, légkeveréses sütőben 180 fokon kb. 10-15 percig sütjük. Légmentes dobozban, hűtőben tároljuk.

(Forrás: Organichick.blog.hu)