Mézeskalács szívecske

fotolia_122766528_subscription_monthly_xxl.jpg

A karácsonyi időszak igazi klasszikusa egy - kicsit fittebb kiszerelésben. Ezeknek a mézeskalács szívecskéknek lehetetlen ellenállni, és az egészséges összetevőknek hála nem is kell! Ajándék mellé is be lehet csempészni a csomagokba extra meglepetésként.  

Hozzávalók:

250 g TrendaVit eritrit
200 g manióka liszt
100 g mandulaliszt
100 g TrendaVit kókuszzsír
3 ek méz
1 tojás
150 ml víz
2 ek bio citromlé
3 tk mézeskalács fűszerkeverék
1 kk szódabikarbóna

Díszítéshez

1 tojásfehérje
Por alapú édesítőszer 

Elkészítés:

Összefőzzük az erititet a mézzel és a kókuszzsírral, megvárjuk, míg besűrűsödik. Vigyázzunk, hogy ne forrjon! Miután kihűlt, hozzáadjuk a vizet, a citromlevet, a felvert tojást és a mézeskalács fűszerkeveréket. Hozzákeverjük a manióka lisztet a mandulalisztet és a szódabikarbónát. Gyúrásnál figyeljünk, ha a tészta még nem gyurma állagú, adjunk hozzá még egy kis manióka lisztet. Ezután 30 percig a hűtőben pihentetjük. Végül 140-160 fokon 40 percig lassan süssük. A díszítéshez a tojásfehérjét a por alapú édesítőszerrel felverjük.